Forfatterarkiv: jbj

Aflysning/udsættelse

Kære alle, også i Langelands Biavlerforening har vi selvfølgelig fulgt opfordringen til ikke at samles i forbindelse med foreningsaktiviteter. Det betyder bl.a. at vi ikke kan gennemføre opstartkursus i biavl til planlagt tid 15/04. Vi udskyder og håber på at kunne gennemføre senere. Har du lyst til at lære lidt om biavl og hvordan du kan lave egen honning og andre biprodukter, så meld dig som interesseret, og du vil få besked når vi kender datoer. Gå ind på vores hjemmeside www.LLBF.dk og tilmeld dig under menuen “bliv biavler”. Vi glæder os til, at byde dig velkommen til vores foreningsarbejde i Besøgs-Bigården i Tranekær.
Se os også på facebook: Langelands Biavlerforening
og Instagram: slotsbi

Corona og LLBF

Kære Bi – Venner.

Vi følger instrukserne fra myndighederne og aflyser herved al forsamlings – aktivitet. D.v.s. at vores ugentlige arbejdsmøder og  arbejdssøndag er flyst indtil videre.

Bierne skal naturligvis passes og det aftaler vi indbyrdes hvem der gør hvad. Det meste kan jo udføres af enkeltpersoner.

til alm. orientering kan oplyses at alle familierne var levende for en uge siden og de har fået en 2,5 kg madpakke af inverteret foder.

Kursus i Biavl 2020

Langelands Biavlerforening afholder nyt kursus for nye biavlere.

Kurset starter onsdag 15 april kl. 1900 i Frivilligcenter Langeland, Rudkøbing

Læs mere under fanebladet “Bliv Biavler”

IMG_3951

Byg selv insekthotel i Besøgsbigården

insekthotel2 insekthotel1

Kære børn og jeres forældre, efterårsferien er lige straks, glæd jer til nogle dejlige dage med mulighed for at deltage i udendørs aktiviteter.

Langelands Biavlerforening vil gerne invitere jer på besøg i vores Besøgsbigård i Tranekær. Torsdag 17/10 kl 10-16 bygger vi små huse til alle de mange insekter som lever i naturen de kaldes også insekthoteller. Du kan tage det med hjem og hænge det op i din have.

Der bliver også mulighed for at rulle dit eget lys af ren bivoks, og sætter du streger på, så har du lavet et kalenderlys.

Bliver vejret vådt, så kan vi gå indenfor i vores pavillon, husk kaffe, saftevand og varmt tøj. Vi glæder os til at byde jer velkommen til et par hyggelige timer.

Brug den store parkeringsplads på Botoftevej ved Medicinhaverne, vores nedkørsel er lidt stejl. I kan gå på plænen foran slottet og krydse vejen v. indkørsel til slottet.

 

Aktiviteter i uge 25, 2019

Det er sæson nu – lige her og nu. Bierne har travlt og vi har travlt. Forhåbentlig har du din første høst overstået og du er ved at røre/presse og fylde på glas. Det er en dejlig fornemmelse at se honningen løbe ned i glassene.
I Besøgsbigården er der også travlt. I denne uge er der onsdag, torsdag og fredag skolebesøg og vores arbejds/medlemsmøde i går onsdag.
Bedene trænger til at blive luget – det gav et fint skub i går i den gode retning. Det hjælper jo hvis én m/k kan luge én meter på 10 min, så kan 8 mand jo luge 8 m. på 10 min, og så er der gang i den. Fint arbejde og tak for hjælpen til de fremmødte.
I næste uge er der det normale arbejds/medlemsmøde onsdag 16 – 20 og Honning/jordbærdag om lørdagen 22 juni. Hvis du kan hjælpe med her ville det være helt fint.

 

Se billeder fra aktiviteterne her:

https://photos.app.goo.gl/k6ZgWByirnn2Qwfd8

Gæt et billede

Hvad ser du her på billedet?

IMG_3601

Rul lidt ned og se løsningen.

 

 

 

Rigtigt – en forstørret del af et bi – øje der har været i nærheden af en mælkebøtte!!